+36/89/512-200

Fedezze fel Pápát, ismerje meg a hamisítatlan Kisvárosi Romantikát

Pápa egy dunántúli kis ékszerdoboz, és igazi varázsa békebeli hangulatában rejlik, ami már az első percekben magával ragadja a nyugalomra szomjazó utazót.

A 800 éves jubileumát ünneplő Pápára nem csupán azért érdemes ellátogatni, mert az utóbbi években látványos fejlődésen ment keresztül, hanem mert olyan utánozhatatlan hangulata van, amely Önt is biztosan elvarázsolja.

A Hotel Villa Classica **** Pápa barokk belvárosában, egy csendes mellékutcában helyezkedik el, ahonnan a város kulturális és turisztikai látványosságai szinte csak karnyújtásnyira vannak.

Gyalogosan megközelíthető az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum, a Református Kollégium Gyűjteménye, a templomok,  a barokk belváros és a Várkertfürdő is.

Történelmi hangulatot árasztó városaink sorában az egyik legszebb a barokk kort idéző Pápa. A 800 éves település az  Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Ekkor épült a Fő tér a Nagy Templommal, a környező kis utcák és a környék lakóházai, valamint a késő-barokk Esterházy-kastély.

A város szellemiségét a múlt században a Református Kollégium határozta meg, mely lassan 500 éves évfordulóját ünnepli. Különböző szintű iskolák oktató-nevelő tevékenységét fogta egybe, méltó társaként Sárospatak és Debrecen Kollégiumainak. A magyar történelem számos jeles alakja töltötte diákéveit az iskola falai között: Petőfi Sándor, Jókai Mór, Orlay Petrich Soma.

A történelmi belváros a sikeres városrendezés és a műemlékvédelem eredményeként lassan újra hajdani szépségében pompázik, méltó hátteret adva az évente megrendezésre kerülő Szent-György napi Agrárexponak, a Nemzetközi Játékfesztiválnak, a Történelmi Lovasjátékoknak, a Márton-napi, és Adventi rendezvényeknek, valamint a nagy sikerű pápai Csülök, Cicege és Borfesztiválnak.