+36/89/512-200

Skeet-lövészet a Stüszi Lőtéren

A lőtér Kemenesmagasitól Kemeneshőgyész felé vezető úton Kemenesmagasitól 1700 méterre, egy kavicsos úton közelíthető meg. Az országút mellett a lőteret tábla jelzi.

Jelenleg a koronglövő pályán olimpiai és vadász skeet lőhető.

Az olimpiai skeet leírása: Egy köríven hét lőállás van elhelyezve, a nyolcadik lőállás a majdnem körív középpontjában helyezkedik el. Az egyes és a hetes lőállások mögött, egymással szemben van elhelyezve az alacsony és a magas torony, ahonnan gépek dobják ki a korongokat. Az agyagkorongok minden esetben a kör középpontja fölött, kb 5 méter magasan keresztezik egymás útját. A korongok minden esetben ugyanazon a pályán repülnek, és kb. 65 m-re esnek le. Egy rotte 25 egyes vagy dublé korongból áll. Az egyes korongokra egyes lövést, a dublé korongokra dublé lövés adható le. Tehát 25 korong, 25 lövés.

Vadász skeet leírása: Ebben az esetben csak az 1 – 7 – ig lőállásokról van a korongvadászat, tehát a 8-as állásról nincs. A vadász – skeet - nél az egyes korongokra is szabad duplázni.

A helyszínen szalonnasütési és főzési lehetőség is van. A Bt. tulajdonát képező 12 – es kaliberű sörétes fegyver, 18. életévüket betöltött, de fegyvertartási engedéllyel nélküli személyeknek átadható.

Előzetes egyeztetés alapján :

  • Nyári időszámítás szerint: 8 h – 18 h – ig
  • Téli időszámítás szerint : 9 h – 15 – ig lehet gyakorolni bármely napon.

Később lehetőség nyílik 022 – es golyós puskával álló cél, futóvad lövés gyakorlására valamint marok lőfegyver és íj lövés gyakorlására.

Bővebb felvilágosítás:

  • Baracskai Zoltán
  • Tel.: 06 20 377 11 26